Bijna een jaar heeft het geduurd: de ontwikkeling van het spel Jij Kan Het Ook! Een jaar geleden bedacht ik een structuur waardoor het voor kinderen overzichtelijk werd om een scène te bedenken. Ik gaf op dat moment les aan groep 8 op een basisschool in Hendrik-Ido-Ambacht. In Word knutselde ik een spelbord en ik probeerde het uit in de lessen. De kinderen waren heel enthousiast, de leerkracht ook en ik voelde: dit ga ik uitbrengen. Ik legde het voor aan Michael Kroegman, met wie ik het boek Jij Kan Het Ook! realiseerde en hij was meteen enthousiast. Terwijl hij gesprekken ging voeren met fabrikanten ging ik in gesprek met Elgersma Media, de vormgever met wie ik al jaren samenwerk. Na een goede partij te hebben gevonden die de spellen kon fabriceren ontvingen we een ‘dummy’, de exacte formaten van speldoos, spelbord en emotie-stamps waren nu bekend. De vormgever kon het ontwerp op maat gaan maken. Zij beplakten de dummy en daarmee deed ik weer een proefversie. Ditmaal met mijn leerlingen van de Acteerstudio, zowel de kinderen als de volwassenen. Toen alle foutjes er uit waren en de puntjes op de i stonden kon het productieproces beginnen. Ondertussen speelde ik het spel nog een keer met een groep 8 van een basisschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit keer met een fotograaf erbij voor promotiemateriaal. Het was een lang traject en er zijn vele hordes genomen, maar het resultaat is er naar. Het spel is klaar en wordt terwijl ik deze blog schrijf besteld en gespeeld. Toen ik Jij Kan Het Ook! schreef wist ik nog niet hoe leuk ik het ging vinden om de vele reacties te ontvangen van mensen die er mee aan het werk zijn. Ik hoop dat dit met dit spel ook het geval zal zijn.

Met Jullie Kunnen Het Ook! wordt in tweetallen een scène gemaakt, door het materiaal kunnen er honderden verschillende scènes worden ontwikkeld. Het spel geeft een structuur voor het maken van een scène voor twee personen. Door de route van het spel te lopen wordt er een scène opgebouwd met non-verbale handelingen, emoties en tekst. Dit spel ontwikkelde ik voor de bovenbouw van het PO en onderbouw van het VO: leerlingen van ca. 10-14 jaar. Het spel kun je hier bestellen.

 

Uw winkelwagen
0