De schrijfster

 

Esther Erdtsieck-Blaaser studeerde in 2000 af als Docent Drama met een eerste graads lesbevoegdheid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle (ArtEz). Na haar studie was zij werkzaam in het jeugdtheateronderwijs als speldocent, regisseur, auditeur en kerndocent. In juni 2006 startte zij haar onderneming Dramacoach.

Deze onderneming voorziet duizenden kinderen per jaar van dramalessen en inspireert leerkrachten en docenten door middel van trainingen.

“Ik kan mensen snel op hun gemak stellen in de les die ik geef. Of ik nou drama-les geef aan kinderen of een masterclass aan docenten: ik vind dat iemand zich het beste ontwikkelt als hij zich op zijn gemak voelt, daarna kunnen we de diepte in. Ik ben al jaren actief bezig met de professionalisering van het vak drama en dramadocenten in het algemeen. Omdat ik als gastdocent ieder jaar tientallen scholen bezoek weet ik wat er speelt binnen het onderwijs. Ik hoor en ervaar wat leerkrachten en docenten nodig hebben: een handvat of inspiratie. Ik ga uit van het positieve en van de mogelijkheden, niet van beperkingen. Ik ben een docent die iemand net even een andere kijk geeft op dingen en daarmee uitdraagt: Jij kan het ook!”

Esther Ehrdsieck
 

Esther is een energieke persoonlijkheid die een goede sfeer combineert met een stevige dosis vakkennis en een scherp oog voor individuele kwaliteiten en leerpunten. Ze weet in taal en didactiek aan te sluiten bij de meest uiteenlopende doelgroepen.

M. Mouwe – communicatietrainer en dramadocent

Uw winkelwagen
0