Jij kan het ook

 

Het belang van drama hoeft niet te worden uitgelegd. Iedereen die met kinderen werkt weet het, ziet het en voelt het.

Met drama werken we aan heel veel sociale leerdoelen. Wat vaak vergeten wordt: drama kan het ook het middel zijn om iets anders te leren. Als er in een klas aan een thema wordt gewerkt: gebruik er ook eens een drama-opdracht voor. Dat is vaak veel leuker en doeltreffender. Daarom is dit boek opgedeeld in gangbare schoolthema’s: in korte lessen zodat het in de dagelijkse lespraktijk niet te veel tijd in beslag neemt.

Voor dramadocenten op jeugdtheaterscholen en brede scholen dient de lesstof als inspiratie voor hun eigen lespraktijk. Net even een andere aanpak van het bekende, nieuwe verhalen, teksten en muziek.

 

“Jij kan het ook!” bevat 72 volledige dramalessen, verdeeld in 8 thema’s per doelgroep met 3 lessen per thema.

In de lessen komen diverse drama-opdrachten voor: o.a. warming-ups, emoties, scènes maken en tekstgebruik. Iedere les heeft een drama-doel, iedere opdracht heeft een algemeen leerdoel en deze staan duidelijk aangegeven zodat de docent precies weet waar hij mee bezig is.

Na bestelling en betaling van het boek via de website ontvangt u een link om de bijpassende muziek gratis te downloaden. Liedjes om op mee te spelen, ingesproken geleide fantasieën en sfeermuziek als ondersteuning van spelopdrachten. In het boek staat beschreven wanneer er muziek gebruikt kan worden bij een opdracht.

 

Zo ontzettend fijn dit boek. Mooie opbouw, materiaal dat direct en gemakkelijk bruikbaar is. Goede spelopdrachten. Inspirerend, je kan er je eigen draai aan geven. Moet in je boekenkast staan als je met kinderen werkt!

K. Roldaan, docent drama

Uw winkelwagen
0